Mia's zoon Sjors gaat naar 't Palet

De zoon van Mia gaat naar ‘t Palet. Ze vertelt over haar ervaringen bij deze SDW-locatie.

“Onze jongste zoon Sjors ontwikkelde zich niet helemaal zoals verwacht. Na observatiegroep De Petteflet en kinderdagcentrum Willemijntje werd het tijd voor de volgende stap. Het eerste kennismakingsbezoek aan ’t Palet voelde meteen goed.”

Een warm welkom

“Wat opviel was de rust binnen de groepen. De deuren van de groepen stonden allemaal open. Het gaf zo’n ontspannen open sfeer. Iedereen van de begeleiding gaf ons een warm welkom. We hadden meteen het gevoel dat Sjors zich hier thuis zou voelen. Onze zorg was: wat moet ons klein manneke (hij was toen 7 jaar) tussen die groten? Maar dat was eigenlijk meteen verdwenen. Het maakt niet uit, want iedereen wordt benaderd op zijn eigen niveau.”

Wennen aan de groep

“Om de overgang goed te laten verlopen, mocht ik zes weken lang elke woensdagmiddag met Sjors naar groep 2 komen. Zo konden Sjors en ik wennen aan de groep. Dit was voor mij belangrijk, omdat Sjors niet kan praten. Hij kon het niet zeggen als het hem niet beviel. Dus toen Sjors in augustus definitief naar ’t Palet kwam, voelde dat goed. Sjors had geen enkele moeite met de overgang.”

Een veilige haven

“’t Palet is voor Sjors een veilige haven geworden, en voor ons als ouders voelt het als een warm bad. Een plek waar Sjors mag zijn wie hij is en wordt geprikkeld om zich verder te ontwikkelen. Voor ons als ouders is het een plek waar we Sjors met een gerust hart achter laten. Bij mensen die niet alleen hun werk doen, maar ook echt geven om de cliënten die hun hulp nodig hebben.”