Miranda klopte aan bij Startpunt voor woonlocatie voor haar dochter

Toen Miranda aanklopte bij SDW voor hulp aan haar dochter had ze al met diverse andere organisaties te maken gehad. Maar bij SDW bleek ze aan het goede adres te zijn. Miranda vertelt over het traject dat ze bij SDW heeft doorlopen vanaf het moment dat er contact werd gelegd tot en met de verhuizing van haar dochter naar de woonlocatie die bij haar past.

Miranda's dochter was 21 jaar toen duidelijk werd dat zij het allemaal "niet zelf gaat kunnen. Voor mij was het toen de kunt om niet aan mezelf te gaan twijfelen, maar op zoek te gaan naar een organisatie die kon helpen. Na jaren zoeken kwamen wij maar niet op de juiste plaats en voor mij werd het steeds zwaarder.” 

Gesprek aan de eettafel

Uiteindelijk zijn Miranda en haar dochter in 2020 in contact gekomen met SDW. “Heel erg spannend omdat wij inmiddels al zoveel organisaties hadden gezien. Wat zou SDW wel voor ons kunnen betekenen dan? Het kennismakingsgesprek voerden we samen met onze eigen persoonlijk begeleidster (pb’er) en wat ging dat goed. Heerlijk thuis aan onze eigen eettafel en niet op zo’n statig kantoor. Door de corona was dit voorlopig wel het laatste eettafelgesprek, maar dit werd perfect opgepakt met digitale meetings via Teams. Geen direct contact maar wel uitbreiding van vertrouwen en door met vervolgstappen die bij ons pasten. Doordat wij al een Wlz-indicatie hadden, konden we gelijk door met het opstellen van een zorgplan en het stellen van doelen.”

Nieuwe thuis

“Mijn dochter zou gaan wonen op een woonlocatie van de SDW. Dit was voor haar en voor mij het allerbeste. Door de corona was het wel een uitdaging om een bezichtiging te doen, zodat mijn dochter kon kiezen waar zij wilde wonen. Door alle gesprekken bleek dat er 2 locaties waren die perfect zouden passen bij haar beperkingen en wat wij dichtbij genoeg vonden. Na de eerste bezichtiging aan de woonlocatie Dinteloord wist mijn dochter gelijk dat dit haar thuis zou worden. Een warm ontvangst en wat deden ze daar veel met z’n allen en wat een lieve mensen hebben we daar mogen ontmoeten.” 

Persoonlijk begeleider

De overstap naar SDW betekende ook dat Miranda’s dochter een persoonlijk begeleider (pb’er) bij SDW zou krijgen. “In de maand juli is er een kennismakingsgesprek geweest met onze ‘oude’ pb’er en de opvolgster bij SDW. Deze hebben later mijn dochter samen uitvoerig besproken in een telefonisch overleg. Wat heerlijk dat ik me daar geen zorgen over hoefde te maken. In augustus is het laatste gesprek geweest met z’n allen en in september is mijn dochter gestart met haar nieuwe pb’er.”

Overgang zo klein mogelijk

“Omdat mijn dochter op de wachtlijst stond en er nog geen zicht was op een kamer hebben ze bij SDW alles op alles gezet om de dagbesteding vast te starten. Zo kon ze alvast bekend raken met de mensen en haar nieuwe huisgenoten. Alles werd eraan gedaan om de overgang voor haar zo klein mogelijk te maken en alle prikkels die dit met zich mee ging brengen te beperken.”

Op de hoogte gehouden

Miranda: “In september werden wij gebeld met het nieuws dat er plek was! Hoe snel is dit gegaan en hoe spannend ging dit worden. 1 oktober was het startgesprek op de locatie. Alle ins en outs werden daar besproken en ook de kamer mochten wij bekijken. In de herfstvakantie zou ze de eerste keer gaan slapen. Helaas was daar corona nog steeds. Waar we eigenlijk in alle processen nog geen last van hadden gehad deed het virus nu toch echt zijn best om een stokje te steken voor onze plannen en werd het wonen uitgesteld. Maar ook in deze situatie werd ik wekelijks gebeld en op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen.” 

Weer gewoon moeder zijn

“In november kon mijn dochter haar koffers pakken en gaan wonen. Dit werd volledig in overleg gepland, zodat zij alleen maar bekende gezichten om zich heen had die ze had leren kennen bij de dagbesteding. Wat is ze daar goed op haar plek en wat wordt er goed voor haar gezorgd. Mijn taak als mantelzorger, taxichauffeur, zorgverlener, heb ik weer in kunnen ruilen en dankzij SDW mag ik weer gewoon moeder zijn!”