Na de Colweghe en Purper werkt Elke nu met ouderen

Loopbaanbegeleiders bij SDW onderzoeken samen met jou welk werk of dagbesteding bij je past. Dat kan op verschillende momenten in je leven anders zijn. 

Zo begon Elke in 2009 bij de Colweghe in de lunchroom en keuken. Een paar jaar later bleek het werk bij Purper beter bij haar te passen. Purper is een tweedehands kledingwinkel waar ook artikelen en sieraden in het creatief atelier gemaakt en verkocht worden. Cliënten van SDW werken daar onder begeleiding van een professionele begeleider, die ook de eigenaar van Purper is.

Van Purper naar tanteLouise

Elke: “Toen ik nog bij Purper werkte, ben ik ook begeleid gaan werken bij woonzorgcentrum Heideduin van tanteLouise. Dat begon met 1 dag per week. Vervolgens ging ik 2 dagen naar tanteLouise en 2 dagen naar Purper en nu werk ik 4 dagen bij tanteLouise.”

Elke heeft het enorm naar haar zin. “Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk. De werkzaamheden zijn iedere dag verschillend. Ik help mee met activiteiten, zoals sjoelen, spelletjes of een creatieve activiteit. Maar ik help bijvoorbeeld ook mee met het ontbijt en koffie schenken. En natuurlijk maak ik gezellige praatjes met de bewoners.”

Elke2.jpg

Werkplekbegeleider

Begeleid werken betekent dat je zo zelfstandig mogelijk werkt binnen een organisatie of instelling. Je wordt hiervoor niet betaald, maar je leert een heleboel. Vanuit SDW heb je een loopbaanbegeleider. “Ik begeleid Elke op afstand bij haar werk bij Heideduin”, vertelt loopbaanbegeleider Anita. “Elke doet haar werk met veel passie. Bewoners en medewerkers zien haar graag. Bij Heideduin heeft Elke een werkplekbegeleider bij wie ze altijd met vragen terecht kan. Ik heb contact met zowel Elke als met die werkplekbegeleider.”

Lees meer over begeleid werken.