Ouders Lorelei vonden bij SDW de juiste begeleiding voor hun dochter

“Sinds 2015 is de begeleiding van SDW een onderdeel in ons gezinsleventje geworden. Een bewuste keuze aangezien wij voor ons dochtertje Lorelei een team van vertrouwde en bekwamen mensen zochten.” Lorelei is een levendig meisje met Downsyndroom. Haar ouders vonden bij SDW in het team Ontwikkeling en onderwijsstimulering de professionals die Lorelei kunnen ondersteunen bij haar ontwikkeling.

“Haar leergierigheid, eigenwijsheid en openheid zijn enkele karaktereigenschappen die maken wie ze is. Als ouders ervaren wij deze eigenschappen al vanaf haar geboorte”, vertellen Loreleis ouders. “Het was en is belangrijk voor ons om de juiste professionals te vinden die Lorelei begeleiden in haar leventje. Voorwaarde nummer één is dat altijd vanuit ons kind wordt bezien wat nodig is op het moment.” 

Totaalpakket

“We prijzen ons gelukkig dat Lorelei geen fysieke beperking heeft en haar gezondheid prima is. Kortom, er is alle ruimte om vol in te zetten op haar fysieke, verstandelijke en sociale ontwikkeling. En voor deze ontwikkelingen vinden wij bij SDW een totaalpakket aan kennis en ervaring. Of het nu de fijne/grove motoriek is, zoals jas dichtritsen en binnen de lijntjes kleuren of om sociale  en cognitieve vaardigheden gaat, zoals samenspelen, begroeten ,lezen en schrijven; de expertise is aanwezig.”

Lorelei geniet zichtbaar van de ondersteuning die zij vanuit SDW krijgt. “Dat is natuurlijk fijn om te ervaren”, aldus haar ouders. “Lorelei ziet de SDW begeleidster dan ook als een super vriendin. Dit heeft alles te maken met de liefdevolle en sociale aanpak die niet makkelijk te kaderen valt, maar wel een zeer belangrijk element vormt in het welslagen van de begeleiding.”

Aanraden

“Als ouders worden wij ook op onze wenken bedient. Een digitale terugkoppeling van de dag waarop met Lorelei wordt gewerkt, meedenken en adviseren in volgende stappen, opstellen van ontwikkelplan, input bij aanvragen financiële ondersteuning, etc. De begeleiding is dus breder dan enkel naar ons dochtertje. Wij ervaren de begeleiding van SDW dan ook als professioneel met een warm hart. Een organisatie die wij zeker aan andere ouders willen aanraden.”