Sector-cliëntenraden

Op je woonlocatie, je dagbesteding of bij thuisondersteuning kun je meepraten in een cliëntenraad. Met andere cliënten, begeleiders en de unitmanager praat je over wat je nodig hebt in het dagelijks leven. 

SDW vindt het ook belangrijk om met jou te praten over onderwerpen waar veel cliënten mee te maken hebben. Bijvoorbeeld over de toekomst van dagbesteding of over de toekomst van wonen bij SDW. Of over vervoersafspraken. Of dat SDW gaat samenwerken met een andere organisatie. 

Als cliënt of als wettelijk vertegenwoordiger kun je daarover meepraten en advies geven aan SDW in de sector-cliëntenraad. SDW heeft 3 sectoren. En dus ook 3 sector-cliëntenraden:

  • Wonen 
  • Ondersteuning thuis en dagbesteding
  • Kind, Jeugd en Gezin 
Wat doet de sector-cliëntenraad?

Wat doet de sector-cliëntenraad?

Leden van de sector-cliëntenraad luisteren, praten en denken mee over thema’s die voor jou en andere cliënten belangrijk zijn. Je praat niet alleen voor jezelf, maar ook namens anderen. 

De sector-cliëntenraad praat met de sectormanager. De raad geeft advies aan de sectormanager. Zodat SDW de ondersteuning kan verbeteren.

Bij iedere sector-cliëntenraad is een lid van de Centrale Cliëntenraad en een managementassistent aangesloten. Zij ondersteunen de sector-cliëntenraad. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat iedereen de vergaderingen goed kan volgen.

Heb je interesse om mee te praten in een sector-cliëntenraad?

Er zijn nog plekken beschikbaar in de sector-cliëntenraden!

In een sector-cliëntenraad zitten 4 tot 8 cliënten en wettelijk vertegenwoordigers. Je kunt alleen deelnemen aan een sectorraad waar jij of jouw kind of familielid ondersteuning van krijgt.

Hieronder hebben we een aantal zaken gezet waar je rekening mee moet houden als je je aanmeldt. Aanmelden voor een sector-cliëntenraad doe je door het formulier onderaan de pagina in te vullen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Vul het formulier in om je aan te melden: