Begeleid werken

Wil jij werken? Dat kan bij SDW! Begeleid werken betekent dat jij een baan krijgt bij een gewoon bedrijf. Je kunt daar zo zelfstandig mogelijk werken. Voor dit werk word je niet betaald. Je mag wel je uitkering houden. Soms helpt dit werk om later betaald werk te krijgen.

Wanneer mag je begeleid werken?

  • Als je dit aankunt, mag je begeleid werken. 
  • Als je toestemming hebt van de gemeente. 

Die toestemming van de gemeente heet een indicatie of beschikking. Die krijg je vanuit de Wlz, Wmo of Jeugdwet. Vraag je begeleider of dit zo is. Heb je dit niet? Dan helpen we je om dit te regelen. 

Zoek een werkplek met de loopbaanbegeleider

Kijk samen met een loopbaanbegeleider van SDW welk werk je wilt doen. De loopbaanbegeleider weet welke werkplekken er zijn. Ook beantwoordt de loopbaanbegeleider jouw vragen. Samen zoeken jullie naar een werkplek die past bij wat je kunt en bij wat je wilt doen. 

Begeleiding op de werkplek

Als je een werkplek hebt gevonden, dan werkt de loopbaanbegeleider jou in. Bijvoorbeeld met het aanleren van taken. Of met het omgaan met collega’s en klanten. Op de werkplek krijg je een vaste begeleider. We noemen dat de werkplekbegeleider. Je werkplekbegeleider is iemand van het bedrijf zelf. Je kunt tijdens je werk altijd met deze persoon praten. 

De loopbaanbegeleider van SDW heeft regelmatig contact met jou en je werkplekbegeleider. Zo weet de loopbaanbgegeleider of alles goed gaat.

Liever iemand persoonlijk spreken?
Kom in contact met één van onze medewerkers

Wij helpen jou graag verder. Neem vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers.