Documentaire

'Wat kan je wel!?'

In ‘Wat kan je wel!?’ volgen we mensen die iets kunnen. Mensen die durven dromen. Van een nieuw huis, een baan of een groot optreden. SDW helpt ze hierbij. Want met veel moed en een beetje hulp kan je ver komen. 

Bij SDW staan we voor een inclusieve samenleving. Een samenleving waarin iedereen kan meedoen, met of zonder beperking. Het afgelopen jaar maakten we samen met Omroep Brabant een unieke achtdelige documentaire: ‘Wat kan je wel!?’. Voor deze documentaire reeks volgden we zeven van onze cliënten een jaar lang bij het verwezenlijken van hun dromen en ambities. Dit leverde prachtige beelden op vol ontroering, spanning, onzekerheid, enthousiasme en enorm veel trots. Een uniek kijkje in de levens van mensen met een beperking en wat ze – met een beetje hulp – wél kunnen.  

Onze hoofdrolspelers
Onze cliënten zijn de hoofdrolspelers in deze documentaire en vertellen zelf hun verhaal. Bijvoorbeeld Gert Willem (49) die voor het eest op zichtzelf gaan wonen. Of moeder Mila (29) die droomt van een baan als schoonheidsspecialiste. Alex (26) werkt bij de SDW tuinploeg en wil een betaalde baan bij een metaalbedrijf. Maar we volgden ook George (80, overleden in oktober 2021) die voor zijn tachtigste verjaardag naar zijn familie in Curaçao vliegt en Co (24) die een opleiding bij Fontys wil volgen. Nelly (30) droomt ervan om postbode te worden bij de WVS. En Monique (52) leeft vol spanning toe naar haar allereerste concert als zangeres. 

Uitzenddata 
De serie is in 2020 opgenomen. Vanaf donderdag 10 december 2020 was de serie acht weken lang te zien op Omroep Brabant. De afleveringen zijn ook op deze pagina terug te kijken. Daarnaast was de documentaire vanaf februari '21 ook op de landelijke televisie te zienOmroep Max zond de serie acht weken lang uit op NPO 2. 

Bekijk hier alle reeds uitgezonden afleveringen terug: 

Aflevering 1 (10 december)

Aflevering 2 (17 december)

Aflevering 3 (7 januari 2021)

Aflevering 4 (14 januari 2021)

Aflevering 5 (21 januari 2021)

Aflevering 6 (28 januari 2021)

Aflevering 7 (4 februari 2021)

Aflevering 8 (11 februari 2021)

Ontmoet onze hoofdrolspelers!