Groepswonen en appartementen voor volwassenen met een verstandelijke beperking en eventueel bijkomende problematiek. Trainingsappartementen voor gezinnen waarbij de ouders een (licht) verstandelijke beperking hebben. 

Over woonlocatie Zuiderdreef

De ondersteuning is gericht op jouw individuele wensen en mogelijkheden, zodat je zo goed mogelijk kunt leven. We stellen samen met jou een cliëntplan op. Daarbij kijken we met elkaar wat er nodig is om de doelen in dit plan te behalen. 

De 3 groepswoningen hebben ieder hun eigen kenmerken. Samen kijken we welke groep het beste bij jou past. Op de groep heb je altijd een keuze om gezamenlijk dingen te ondernemen of om op je eigen kamer te zijn. We maken afspraken met elkaar over taken in de groep. Begeleiding is altijd in de woonlocatie aanwezig.

In een appartement ben je wat zelfstandiger. Je krijgt begeleiding op afspraak, maar je kunt wel altijd begeleiding oproepen als dat nodig is. Ook kun je deelnemen aan gezamenlijke activiteiten.

In de trainingsappartementen verblijf je met je gezin maximaal een jaar. SDW ondersteunt en traint je in het goed en veilig opvoeden van je kind(eren). Doel is dat je na het trainingsappartement zelfstandig gaat wonen, eventueel met ondersteuning thuis van SDW.
 

Aantal bewoners

Groepswonen: 24 (3 groepen)
Appartementen: 16
Trainingsappartementen: 8

Adresgegevens
Zuiderdreef 151
4616 AJ Bergen op Zoom
 • Eigen ruimtes

  Groepswonen: eigen zit-/slaapkamer met douche en toilet

  Appartement: eigen woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer.

  Trainingsappartement: eigen woonkamer, keuken, badkamer, 2 slaapkamers.
   

 • Gemeenschappelijk ruimtes

  • lift 
  • rolstoeltoegankelijk
  • oproep- en alarmeringssysteem
  • gemeenschappelijke woonkamer bij groepswonen
 • In de omgeving