De Centrale Cliëntenraad (CCR)

De centrale cliëntenraad (CCR) adviseert het bestuur van SDW over alles wat voor alle cliënten van SDW belangrijk is.

Wat doet de CCR?

De CCR adviseert het bestuur van SDW over onderwerpen die voor alle cliënten belangrijk zijn. Bijvoorbeeld over wonen, dagbesteding of vrije tijd. Of over nieuwe plannen, geldzaken en veranderingen in de zorg.

Daarnaast zorgt de CCR er mede voor dat alle cliënten mee mogen praten en beslissen over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Dat heet de medezeggenschap van cliënten.
 

De CCR wil de beste ondersteuning voor jou

Wat betekenen de keuzes die gemaakt worden voor de cliënt? Of het nu gaat om wonen, dagbesteding, ambulante ondersteuning of Kind, Jeugd en Gezin. Zij willen dat jij de beste ondersteuning krijgt.

Om een goed advies te kunnen geven, heeft de CCR informatie van jou nodig. Die kun jij geven aan de CCR via de sector cliëntenraad of het SDW cliëntenpanel.

Als je lid bent van de sector cliëntenraad vergader je een paar keer per jaar over onderwerpen die voor veel cliënten belangrijk zijn. Een bijeenkomst van het SDW cliëntenpanel gaat altijd over 1 thema. Je kunt voor iedere bijeenkomst beslissen of je mee wilt denken en praten over het thema van die bijeenkomst. Wil je lid worden van de sector cliëntenraad of meedoen aan het cliëntenpanel? Vraag dan je persoonlijk begeleider om meer informatie.
 

Lid worden van de CCR

In de CCR zitten (wettelijk) vertegenwoordigers van cliënten of mensen die affiniteit hebben met de cliënten van SDW. Heb jij interesse om lid te worden van de CCR? Stuur je curriculum vitae en motivatie naar ccr@sdwzorg.nl Je kunt ook eerst om meer informatie vragen via dit e-mailadres.
 

Contact met de CCR

Heb je vragen aan de CCR? Of heb je tips voor de CCR?
Stuur ze dan een e-mail: ccr@sdwzorg.nl