Opleiding tot ervaringsdeskundige

Voor mensen met een licht verstandelijke beperking

Wil jij leren welke ervaringen voor jou belangrijk zijn? En hoe je deze ervaringen deelt met anderen, zodat je anderen kunt helpen? Dan is de opleiding ‘Ik deel mijn ervaring’ misschien iets voor jou. Deze opleiding tot ervaringsdeskundige is bedoeld voor mensen met een licht verstandelijke beperking. De opleiding volg je aan Fontys Hogeschool in Eindhoven.

SDW betaalt ieder jaar de opleiding voor 2 cliënten. In januari 2024 start weer een opleiding. In september 2023 organiseren we informatieavonden. Zo kun jij kijken of de opleiding bij je past. Meld je nu aan voor een informatiebijeenkomst door een e-mail te sturen naar info@mijnervaringtelt.nl Datum, tijd en locatie volgen later.

Welke stappen moet je volgen om aan de opleiding te kunnen beginnen?

Be je na de informatiebijeenkomst enthousiast geworden? En wil je de opleiding gaan volgen? Dan moet je jezelf inschrijven. Inschrijven doe je door een filmpje te maken en te mailen naar info@mijnervaringtelt.nl. In dit filmpje zien we graag de volgende onderwerpen terug: 

  • Vertel ons iets over jezelf
  • Vertel over jouw ervaring met de zorg van SDW
  • Vertel ons waarom je denkt dat je geschikt bent voor de opleiding

Als je voldoet aan de verwachtingen van de opleiding nodigen we je uit voor een gesprek bij SDW. Na die gesprekken kiezen we maximaal 2 cliënten die van SDW de opleiding mogen volgen.

Je moet dan nog wel eerst op gesprek bij Fontys. Vindt Fontys je ook een goede kandidaat, dan mag je in januari 2024 starten met de opleiding. Vanaf november 2023 ga je al werken bij Bureau MET! van SDW.

Veelgestelde vragen

Esmee vertelt over opleiding 'ik deel mijn ervaring'

Jörgen vertelt over de opleiding 'ik deel mijn ervaring'

Vragen over opleiding ervaringsdeskundige

Vragen over opleiding ervaringsdeskundige

Heb je vragen over het aanmelden voor de opleiding 'Ik deel mijn ervaring'? Dan kun je contact opnemen met Vera Visch. Meer informatie over het zijn van ervaringsdeskundige bij SDW en het werken voor MET! lees je op www.mijnervaringtelt.nl