Lizette is Elkes werkplekbegeleider bij tanteLouise

Elke werkt vier dagen per week bij tanteLouise via begeleid werken van SDW. “Elke is een echte duizendpoot”, zegt haar werkplekbegeleider Lizette. Lizette werkt bij tanteLouise als Coach dagbesteding en ontspanning. “We proberen ieder dagdeel voor de bewoners van locatie Heideduin een activiteit te organiseren. Daarnaast begeleid ik bewoners individueel.”

Lizette: “Elke ziet het werk. Ze vult de theedoos met zakjes, haalt mensen voor activiteiten, helpt mee bij de activiteiten, zorgt voor koffie voor de bewoners, zij zet de tafels goed voor de activiteiten. Ze heeft een slikcursus gevolgd, zodat ze ook dagelijks kan meehelpen met het ontbijt. We zeggen altijd dat ze mijn Personal Assistent is en zo voelt dat ook.”

Duidelijkheid geven

Als werkplekbegeleider is Lizette er altijd voor Elke. “Elke wil graag alles doen; daarin bescherm ik haar. Als ze werkt, is er een vaste begeleider voor haar. Elke vindt het fijn dat ze weet waar ze aan toe is en deze duidelijkheid proberen we haar altijd te geven. Ook vang ik Elke op wanneer het haar eens te veel wordt. Dan is het mijn taak om haar hierin te begeleiden en ervoor te zorgen dat dit zo min mogelijk gebeurt.”

“Elke begeleiden is echt een succesverhaal geworden!” zegt Lizette. “Elke is enorm gegroeid en is voor mij en voor tante Louise en de bewoners van onschatbare waarde. Haar lach, haar vrolijkheid en haar inzet zijn enorm. Daarom is het ook heel fijn om Elke te begeleiden. TanteLouise wil iedereen een kans geven en bijna altijd hebben wij wel iets te doen voor iemand binnen zijn eigen mogelijkheden.”

Bijzondere band

Tussen Elke en haar werkplekbegeleider Lizette is een bijzondere band ontstaan. “Soms kijken we elkaar aan, of zegt een bewoner iets, waardoor we enorm moeten lachen. Ik kan altijd op Elke bouwen en dat moet gewaardeerd worden. Elke en ik wonen in hetzelfde dorp dus komen elkaar geregeld tegen. Pas nog zijn we samen naar een bedrijfsfeestje geweest, ik haal Elke op en breng haar thuis.”
 

Wil je meer weten over begeleid werken via SDW? Kijk op deze pagina voor meer informatie.