Nick liep stage met hulp van SDW

Nick kreeg hulp van een jobcoach om stage te lopen. Daarmee kon hij zijn opleiding tot ICT Medewerker halen. Nu krijgt hij nog hulp bij zijn financiën. Hij vertelt zelf hoe dat ging.

“Ik krijg begeleiding van het OMK, van een jobcoach bij SDW en van een financieel ondersteuner van AWI (arbeidsintegratie, werk en inkomen). Ik heb in februari 2017 mijn ICT Medewerker Niveau 2-opleiding gehaald met behulp van SDW. Voordat ik mijn examen mocht doen, had ik een stageplaats nodig. Een stageplaats vinden was erg moeilijk. Toen heb ik samen met mijn begeleider van het OMK een jobcoach ingeschakeld.”

Een goede start op stage

“Een stageplaats vinden ging een stuk gemakkelijker met een jobcoach. Toen ik eenmaal een stageplaats had, ben ik samen met de jobcoach op gesprek geweest. Daar hebben we goede afspraken kunnen maken. Ik probeer altijd zelf het woord te doen, als dat niet goed lukt springt de jobcoach bij. De eerste dag van de stage was erg lastig omdat je niet weet wat je te wachten staat.” 

“Gelukkig had ik een jobcoach die mij begeleidde. De jobcoach was in de eerste week elke dag aanwezig. De weken daarna hadden we altijd op donderdag een afspraak. Dan keken we waar ik tegenaan liep en of ik nog vragen had. Als dat zo was, zocht ik samen met de jobcoach naar een oplossing. Als ik een vraag had, gingen we kijken hoe ik die het beste kon verwoorden en stellen. Als dat allemaal niet goed zelf lukte, hielp de jobcoach daar ook bij.”

Zorgeloos de examens in

“Uiteindelijk rondde ik mijn stage succesvol af. Een of twee maanden later stonden de examens op het programma. Voor vervoer werd geregeld, zodat ik me daar niet druk over hoefde te maken. Ik kon me volledig focussen op het examen. Dankzij de hulp van SDW krijg ik nu mijn diploma. Ik ben nu op zoek naar werk. De jobcoach ondersteunt met het zoeken naar betaald werk. De financiële ondersteuning helpt me om een uitkering aan te vragen en zorgt voor inzicht in mijn financiën.”

“Mijn advies voor als je een studie volgt en het niet gemakkelijk gaat: geef niet op en schakel hulp in van SDW. De organisatie helpt je bij het succesvol afronden van je opleiding. Dus maak af waarmee je bent begonnen. En blijf vooral in jezelf geloven. Want zonder zelfvertrouwen kom je nergens.”