Werk vinden

Wil jij graag werken? Of zoek je een zinvolle daginvulling? SDW kan je daarbij helpen. Er zijn verschillende soorten werk voor mensen met een beperking. Samen met SDW zoek je een werkplek die bij jou past. 

Welk werk past bij jou? 

Wat wil je graag doen? Wat kun je goed? En waar wil je beter in worden? Samen bespreken we welk werk of welke dagbesteding je wilt. Als je dat nog niet zo goed weet kan SDW jou helpen met een arbeidsinteressetest. Tijdens deze test ontdek je welk werk bij jou past. 

Wil je via SDW dagbesteding of een werkplek krijgen? Dan heb je een indicatie of een beschikking nodig. Je begeleider kan je vertellen of je dit hebt. Of je helpen om zo’n indicatie of beschikking te krijgen. Voor een werkplek bij SDW krijg je niet betaald. 

Begeleid werken

Begeleid werken

Begeleid werken betekent dat jij meewerkt in een gewoon bedrijf. Je kunt daar zo zelfstandig werken als jij kunt. En je leert een heleboel. Voor dit werk word je niet betaald. Soms helpt dit werk je om later betaald werk te krijgen. 

Arbeidsmatige activiteiten

Arbeidsmatige activiteiten

Bij een maatschappelijke onderneming van SDW of in een serviceteam van SDWerkt werk je op je eigen tempo en niveau. Jouw collega’s zijn ook cliënt bij SDW. 

  • Een maatschappelijke onderneming is een winkel of bedrijf. Bijvoorbeeld de lunchroom of de kopieerwinkel. Je doet er werk dat je leuk vindt. En je leert een heleboel. Zo kun je je werk goed en zelfstandig doen. Je kunt ook altijd een begeleider om hulp vragen. 
  • In een serviceteam werk je in een groep van 8 cliënten in een gewoon bedrijf of bij een organisatie. Er is altijd een begeleider van SDW aanwezig, maar je werkt zelfstandig. Je leert nieuwe dingen en je werkt veel samen. Als alles goed gaat, kun je misschien wel doorgroeien naar Begeleid werken.
Dagactiviteiten

Dagactiviteiten

Ben je graag creatief bezig? Of doe je liever een spelletje? Wil je iets leren of iets maken? Samen kijken we welke dagactiviteiten je leuk vindt. En waar je die bij jou in de buurt kunt doen. Bijvoorbeeld op een dagcentrum of in een woonlocatie. Je voelt je prettig tijdens de dagactiviteiten. Er is een goede sfeer, regelmaat en het is er gezellig en veilig. Er is begeleiding in de buurt om je te helpen.

Liever iemand persoonlijk spreken?
Kom in contact met één van onze medewerkers

Wij helpen jou graag verder. Neem vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers.