De Plataan is een dagbestedingslocatie voor mensen met een matige tot ernstige verstandelijke en/of een meervoudige beperking. Er is ruimte voor jong en oud. We vinden het belangrijk dat jouw kind, broer, zus of verwant zich prettig voelt. In de veilige omgeving van het dagcentrum kan hij of zij zich ontwikkelen binnen de eigen mogelijkheden.

Het gaat hierbij grofweg om de volgende doelgroepen:

 • Kinderen en jongeren die door hun gedrag en ontwikkelingsniveau niet naar school kunnen. Of die vroegtijdig het onderwijs moeten verlaten, omdat door de vele prikkels een schoolomgeving niet meer haalbaar is. In een samenwerkingsverband met het speciaal onderwijs bekijken we steeds kritisch welke ontwikkeling nog te behalen valt.
 • Kinderen en jongeren die door hun ernstig meervoudige beperkingen niet meer (geheel) naar school kunnen en daardoor onderwijs (deels) verlaten. Ook stageplaatsen zijn mogelijk.
 • Volwassen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en/of meervoudige beperking.
   

Over De Plataan

Op de Plataan werken we vanuit vaste groepen zoveel mogelijk met vaste begeleiding. De groepen zijn ingedeeld naar levensfase en ontwikkelingsfase. Op basis van de ondersteuningsvraag delen we jouw kind of familielid in bij de groep die het beste past. Vanuit die groep bieden we diverse passende activiteiten aan. 

Uitgangspunt voor de ondersteuning zijn de individuele wensen en mogelijkheden van jouw kind, broer of zus. Samen maken we duidelijke afspraken over de gevraagde ondersteuning; we leveren hierbij zorg op maat.

Op indicatie bieden we bij de Plataan ook behandeling, zoals logopedie, fysiotherapie, ergotherapie en speltherapie.

Adresgegevens
Gerard ter Borchstraat 53
4703 NL Roosendaal
 • Activiteiten

  Op de Plataan bieden we uiteenlopende activiteiten aan. Denk bijvoorbeeld aan activiteiten op het gebied van ontwikkeling, schoolse vaardigheden, behoud van vaardigheden of activiteiten gericht op beleving. Iedere groep is op zijn niveau bezig met de activiteiten, zoals:

  • Schoolse vaardigheden
  • Creatieve activiteiten
  • Bewegen
  • Huishoudelijke taken

  Er is een nauwe samenwerking met speciaal onderwijs (o.a. Kameleon en Mythylschool). Daarnaast heeft de Plataan diverse mogelijkheden zoals een hydroruimte, bewegingsruimte, fietslabyrint, snoezelruimte en buitenspeelruimte.

 • Openingstijden

  Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.

 • Heb je interesse in De Plataan?

  SDW Startpunt geeft je graag meer informatie. Of maak met hen een afspraak voor een oriënterend bezoek. De contactgegevens van SDW Startpunt vind je hieronder.

Liever iemand persoonlijk spreken?
Kom in contact met één van onze medewerkers

Wij helpen jou graag verder. Neem vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers.