De Plataan is een dagbestedingslocatie voor mensen met een matige tot ernstige verstandelijke en/of een meervoudige beperking. Er is ruimte voor jong en oud. We vinden het belangrijk dat jouw kind, broer, zus of verwant zich prettig voelt. In de veilige omgeving van het dagcentrum kan hij of zij zich ontwikkelen binnen de eigen mogelijkheden.

Over De Plataan

Op de Plataan werken we vanuit vaste groepen zoveel mogelijk met vaste begeleiding. De groepen zijn ingedeeld naar levensfase en ontwikkelingsfase. Op basis van de ondersteuningsvraag delen we jouw kind of familielid in bij de groep die het beste past. Vanuit die groep bieden we diverse passende activiteiten aan. 

Uitgangspunt voor de ondersteuning zijn de individuele wensen en mogelijkheden van jouw kind, broer of zus. Samen maken we duidelijke afspraken over de gevraagde ondersteuning; we leveren hierbij zorg op maat.

Op indicatie bieden we bij de Plataan ook behandeling, zoals logopedie, fysiotherapie, ergotherapie en speltherapie.

Adresgegevens
Gerard ter Borchstraat 53
4703 NL Roosendaal
 • Activiteiten

  Op de Plataan bieden we uiteenlopende activiteiten aan. Denk bijvoorbeeld aan activiteiten op het gebied van ontwikkeling, schoolse vaardigheden, behoud van vaardigheden of activiteiten gericht op beleving. Iedere groep is op zijn niveau bezig met de activiteiten, zoals:

  • Schoolse vaardigheden
  • Creatieve activiteiten
  • Bewegen
  • Huishoudelijke taken

  Dankzij een goede samenwerking met speciaal onderwijs de Kameleon kunnen we gebruik maken van hun kook- en houtbewerkingslokaal. Daarnaast heeft de Plataan haar eigen hydrotherapieruimte; een belevingsruimte voor waterspel en therapie.

   

 • Openingstijden

  Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.

 • Heb je interesse in De Plataan?

  SDW Startpunt geeft je graag meer informatie. Of maak met hen een afspraak voor een oriënterend bezoek. De contactgegevens van SDW Startpunt vind je hieronder.

Liever iemand persoonlijk spreken?
Kom in contact met één van onze medewerkers

Wij helpen jou graag verder. Neem vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers.