Cliëntenparticipatie

Wat vind jij belangrijk? Wat gaat goed en wat kan beter? Praat en beslis mee! Over jezelf, waar je woont of werkt, en over SDW. Dat kan op  verschillende manieren.

1. Praat mee over dingen die jou zelf aangaan

1. Praat mee over dingen die jou zelf aangaan

Samen maken we jouw cliëntplan. Daarin staat bijvoorbeeld wat jij nog wilt leren. En nog meer informatie die belangrijk is voor jouw ondersteuning. Door mee te praten heb jij de regie over je eigen leven. Jij maakt jouw eigen keuzes. 

2. Praat mee over de locatie waar je woont of werkt

2. Praat mee over de locatie waar je woont of werkt

Praat mee over de locatie waar je woont of werkt. Wat vind jij bijvoorbeeld van het eten, de veiligheid of hygiëne? Of van de begeleiding? Elke locatie en elk team heeft een cliëntenraad. Vind je het leuk daarin mee te doen? Geef dit aan bij je persoonlijk begeleider.

De cliëntenraad is zelfstandig. Je praat dan met andere cliënten. En je luistert ook naar bewoners of deelnemers die niet in de raad zitten. Vind je meepraten spannend of lastig? Er is een coach om je te helpen. Of volg een training Naar de Top. Daarbij leer je op voor jezelf op te komen. 

3. Praat mee over onderwerpen waar veel cliënten van SDW mee te maken hebben

3. Praat mee over onderwerpen waar veel cliënten van SDW mee te maken hebben

Sommige onderwerpen zijn niet alleen voor cliënten van de locatie waar je woont of werkt belangrijk. Maar voor alle cliënten die bij SDW wonen of dagbesteding krijgen. Of ondersteuning thuis krijgen. Bijvoorbeeld over de toekomst van dagbesteding of wonen of over vervoersafspraken. Of dat SDW gaat samenwerken met een andere organisatie. Als cliënt of als wettelijk vertegenwoordiger kun je daarover meepraten en advies geven aan SDW in de sector cliëntenraad.

Heb je interesse om lid te worden van een sector cliëntenraad?

4. Praat mee over wat SDW voor alle cliënten kan verbeteren

4. Praat mee over wat SDW voor alle cliënten kan verbeteren

Sommige thema’s zijn belangrijk voor alle cliënten die ondersteuning krijgen van SDW. Die thema’s worden besproken door het SDW cliëntenpanel. Dat doen ze ongeveer 6 tot 8 keer per jaar. Jij kunt dan ook meepraten. Wat gaat er goed? En wat kan SDW nog verbeteren? 

Het SDW cliëntenpanel geeft een advies aan de sector cliëntenraden en aan de centrale cliëntenraad (CCR).

Adviseurs cliëntparticipatie

Wil jij je aanmelden voor het SDW cliëntenpanel? Dan kun je een e-mail sturen naar Zeynep Gunduz. Zij is adviseur cliëntparticpatie bij SDW en geeft bijvoorbeeld tips aan alle cliëntenraden.

Zeynep Gunduz, e-mail: zeynep.gunduz@sdwzorg.nl