Floorplay

Soms heeft een kind een beetje hulp nodig om te groeien in zijn of haar emotionele ontwikkeling. Daar kunnen onze medewerkers op verschillende manieren bij ondersteunen. Eén van de manieren is FloorPlay. Bij SDW hebben we FloorPlayspecialisten. Zij helpen om spelenderwijs je kind te laten groeien op sociaal-emotioneel en communicatief gebied.

Voor wie is FloorPlay? 

FloorPlay is geschikt voor kinderen met een ontwikkelingsbeperking of ontwikkelingsachterstand. Zoals autisme, een verstandelijke beperking of problemen met prikkelverwerking. We bieden de behandeling aan aan kinderen met een emotionele ontwikkelingsleeftijd tussen de 0 en 4 jaar.  

Wat is FloorPlay?

FloorPlay is een behandelmethode waarbij samen plezier beleven voorop staat. Via FloorPlay stimuleren we samen de mogelijkheden van kinderen op verschillende ontwikkelingsgebieden. Bijzonder aan de behandeling is de rol van ouders. Wij leren de ouder(s) hoe zij hun kind kunnen laten groeien. 

We helpen ouders om de interesses van jullie kind te volgen tijdens het samen spelen. Dit lokt vervolgens sociale en emotionele reacties uit bij het kind. Je gaat de interactie aan met jouw kind en bouwt dit verder uit. Zodat het kind kan groeien in zijn of haar emotionele ontwikkeling.

Het fijne aan FloorPlay is dat je als ouder het kan toepassen in de dagelijkse situatie. En dat het voor jouw kind niet voelt als een behandeling. Wil je er meer over weten? Lees dan het ervaringsverhaal van de ouders van Zoë.    

Waar bieden we FloorPlay aan?  

Bij SDW hebben wij medewerkers die gespecialiseerd zijn in FloorPlay. Zij bieden FloorPlay thuis aan of op onze kinderdagcentra in Bergen op Zoom en Roosendaal op de groep. 

Liever iemand persoonlijk spreken?
Kom in contact met één van onze medewerkers

Wij helpen jou graag verder. Neem vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers.