Missie, visie en expertise

SDW zet zich in voor een samenleving waarin iedereen ertoe doet en kan meedoen. Dat je zo zelfstandig mogelijk kan zijn. En dat je kunt zijn wie je bent. Jij staat centraal en voert de regie over je eigen leven. Wij bieden begeleiding en behandeling, zodat jij jouw leven als goed ervaart en kunt leven zoals jij dat wilt.

 Onder Goed Leven verstaan we dat je kan meedoen in de samenleving zoals jij dat wilt. Dat betekent:

  • Familie, vrienden en een sociaal netwerk.
  • Zelf de regie hebben. 
  • Wat je zelf kunt, doe je zelf.
  • Ondersteuning waar je dat nodig hebt.
  • Ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen.
  • Jouw mening en ervaring tellen.
  • SDW werkt samen met organisaties en mensen die belangrijk zijn voor jou.
  • SDW werkt bewust aan doelen voor de hele maatschappij.

Persoonlijk en in de buurt

Onze locaties vind je in West-Brabant en Zeeland. De meeste woonlocaties of werklocaties staan middenin een woonwijk. Ze zijn goed bereikbaar. Ook onze ambulante zorg is buurt-, wijk- of dorpsgericht. Wij willen begeleiding en ondersteuning geven die je wenst en die past binnen de indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Nu én in de toekomst.

Vernieuwend en ondernemend

SDW is altijd in beweging. Wij willen onze zorg en hulp steeds verbeteren en uitbreiden. We vinden onze medewerkers heel belangrijk. Zij zijn de kracht achter SDW. Daarom volgen onze medewerkers opleidingen en trainingen. Daar maken we tijd en geld voor vrij.

Kwaliteit & cliëntwaardering

Kwaliteit en veiligheid staan voorop bij SDW. Wat vinden cliënten van onze zorg? We vragen je ieder jaar om jouw mening. Ook voldoen al onze locaties aan de ISO-norm. We onderzoeken continu waar onze zorg beter kan. 

Lees meer over kwaliteit en cliëntwaardering bij SDW.

Samenwerking

Als SDW staan wij midden in de samenleving en kijken we over de grenzen van onze eigen organisatie heen. SDW kan niet alles en zeker niet alleen. We werken samen met onder andere gemeenten, andere zorgverleners, ondernemers, zorgkantoren en onderwijs. Zodat we samen het verschil kunnen maken voor jou en de mensen om je heen. Lees meer over die samenwerkingen.

Kernwaarden

Bij jouw ondersteuning handelt SDW naar de kernwaarden Zelfverantwoordelijk, Samenwerkend en Ondernemend.