Vervoer

Groepsvervoer naar dagbesteding

Bij SDW gaan we uit van zo normaal mogelijk. Dus als het lukt om zelfstandig te (leren) reizen, dan kijken we wat daarvoor nodig is. 
Is zelfstandig reizen naar de dagbesteding niet mogelijke of kunt je jouw kind niet zelf naar het (kinder)dagcentrum brengen, dan kan je mogelijk gebruikmaken van het groepsvervoer. We noemen dit vervoer ook wel: collectief cliëntenvervoer. Je hebt daarvoor wel een indicatie vervoer nodig. Op deze pagina vind je afspraken en regels voor het groepsvervoer.

Wat te doen bij:

Verlof, vakantie, ziek- en betermelden:

  • Verlof: meld je 5 werkdagen van tevoren via jouw vervoersportaal.
  • Vakantie: meld je minimaal 2 weken van tevoren via jouw vervoersportaal.
  • Ziek- en betermelden: doe je zo snel mogelijk via jouw vervoersportaal.

Veranderingen

Veranderingen van dagen, adres of dagbestedingslocatie bespreek je met jouw persoonlijk begeleider van de dagbesteding. Jouw persoonlijk begeleider maakt een verzoek tot mutatie (verandering) bij vervoerder Connexxion. Als dit verzoek wordt geaccepteerd, verwerkt de vervoerder dit en zie je na 5 werkdagen de wijziging in jouw vervoersportaal. Mocht de verandering niet uitgevoerd kunnen worden, dan informeert de vervoerder je hierover.

Vragen, opmerkingen of klachten

  • Jouw vragen rondom vervoer stel je aan je (persoonlijk) begeleider op de dagbestedingslocatie.
  • Klachten of opmerkingen meld je in het vervoersportaal of via een e-mail naar SDW@Connexxion.nl 
Afspraken en uitgangspunten

Afspraken en uitgangspunten

Bij SDW kijken we samen met jou en jouw ouders/vertegenwoordigers wat je nodig hebt, wat je kunt en wat je wilt leren. Zo ook voor vervoer van en naar de dagbestedingslocatie of het kinderdagcentrum. We gaan uit van zo normaal mogelijk. Het kan dus zijn dat je zelfstandig met het openbaar vervoer of fiets naar de dagbestedingslocatie reist of dat je leert dit zelfstandig te gaan doen. De cliëntadviseur van SDW kan je hier meer over vertellen. 

Om gebruik te kunnen maken van het groepsvervoer moet je een indicatie hebben. Voorwaarde voor een indicatie is dat je niet of nog niet zelfstandig kan reizen.

Vergoeding bij zelfstandig reizen

Vergoeding bij zelfstandig reizen

voor Wlz-cliënten

Reis je zelfstandig naar de dagbestedingslocatie of leer je zelfstandig reizen? Of regel je zelf het vervoer? En heb je een indicatie voor vervoer vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz)? Dan heb je recht op een vergoeding voor vervoer. Dit geldt ook voor ouders die hun kind (met een indicatie voor vervoer) zelf naar en van het (kinder)dagcentrum brengen en halen.

Begeleiding in het vervoer

Begeleiding in het vervoer

In principe gaat er geen begeleider mee in de bus. Tenzij het voor een cliënt noodzakelijk is. Bijvoorbeeld om medische redenen. We hebben afspraken gemaakt over wanneer begeleiding noodzakelijk is.

Over de vervoerder

Over de vervoerder

Sinds 1 januari 2022 is Connexxion de vervoerder met wie SDW het contract heeft afgesloten voor het groepsvervoer. 

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Ga naar de veelgestelde vragen over het groepsvervoer bij SDW.